#Michelin-csillagos séf


„A világ legegyszerűbb dolga a főzés, ha merünk játszani” – interjú Sárközi Ákossal
 

„A világ legegyszerűbb dolga a főzés, ha merünk játszani” – interjú Sárközi Ákossal

Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.

BMI Bramac BMI Bramac


Egy séfet gyászol Chicago
 

Egy séfet gyászol Chicago

Az egykor dzsesszvárosként, majd Al Capone idejében a gengszterek fellegváraként emlegetett metropolis november 5-e óta a váratlanul elhunyt 54 éves séf-étteremtulajdonostól és filantróptól, Charlie Trottertól búcsúzik. Érdemeit az amerikai és a nemzetközi sajtóban is a legnevesebb szakácsok méltatják.

T.S. T.S.

Lejár a sztárszakácsok kora?
 

Lejár a sztárszakácsok kora?

Úgy tűnik, a világ legjobb éttermei és szakácsai egy új, sokkal szerényebb attitűdöt vesznek fel. René Redzeppi, Bo Bech, Massimo Bottura és több, más Michelin-csillagos séf egyöntetűen vallja, a hangsúly azon van, amit a tányérra tesznek, és nem azon, aki azt a tányérra teszi.

Krisztina O'Brien Krisztina O'Brien